The Vibery press Logo
Friheten är mitt paradis

Titel: Friheten är mitt paradis
Författare: Sabina Lundahl

Format: Danskt band

ISBN: 9789189885714

Utkommer: 4:e sept 2024

F-pris: 145 SEK

Friheten är mitt paradis

Av: Sabina Lundahl

Den här boken bygger på verkliga händelser.

Alla namn, årtal och datum är ändrade för att ge anonymitet åt de inblandade personerna. Inte heller omnämns geografiska platser. I sin gripande självbiografi delar Sabina med sig om hur hon lyckades överleva en barndom fylld med sexuella övergrepp. Vad gjorde att Sabina överlevde sadismen? Vilka mekanismer använde hon? Och vem var hennes ”räddande ängel”?


Sabina berättar i dagboksform om sin långa läkningsprocess med ögonrörelseterapin och hur hon till slut blev läkt ifrån diagnosen Komplex PTSD. Uppväxten inom det kristna patriarkaliska religiösa samfundet Jehovas vittnen gjorde Sabina till ett lätt byte för pedofilen. Avskärmad från omvärlden och djupt indoktrinerad tog det Sabina 15 år att bli av med hjärntvätten efter att ha lyckats ta sig ut ur organisationen.


Tingsrätten gör följande bedömning: “Målsägandens berättelse är till alla delar trovärdig och stöds av övrig bevisning på de punkter där bevis kunnat förebringas. X däremot har förnekat vad som påståtts mot honom utan övertygelse. Rätten lägger därför målsägandens berättelse till grund för bedömningen.“

Vibery Press

The Vibery Group - © All rights reserved 2023