The Vibery press Logo
Omslag - Glutenfritt

Titel: Glutenfritt - En bakbok för hela familjen
Författare: Martin Svensson
Format: Kartonage

ISBN: 978-91-89812-57-4
Utkommer: 25:e september 2023
F-pris: 145 SEK
Antal sidor: 100

Glutenfritt - En bakbok för hela familjen

Av: Martin Svensson

År 2005 fick författaren Martin Svensson reda på att hans son Colin hade celiaki (glutenallergi). Det innebar en stor omställning för familjen och det visade sig snart att det rådande utbudet var ett av hindren. Det glutenfria brödet och de glutenfria bullarna som låg vakuumförpackade på hyllorna i mataffären var inte ett bra alternativ. Colin tyckte inte om det och Martin kunde inte klandra honom. Han skulle själv inte frivilligt äta de produkterna.


Därför lärde sig Martin att baka eget glutenfritt bröd. Det visade sig vara både roligare och lättare än han trott, och resultat blev så gott att hela familjen idag äter hembakt bröd utan gluten. De upptäckte nämligen att de mår bättre av den dieten - en erfarenhet de delar med bland andra golfaren Michelle Wie och tennisstjärnan Novak Djokovic. I USA äter över en femtedel av befolkningen, av olika anledningar, glutenfria produkter. Det glutenfria sortimentet har 2008-2023 ökat med 35 procent per år. Många företag har hoppat på tåget och utvecklingen pekar mot ett fortsatt växande utbud av glutenfria bakprodukter i affärerna och mot en ökande medvetenhet om vinsterna för folkhälsan med en glutenfri kost.


Glutenintolerans är ett folkhälsoproblem som
uppmärksammas allt mer, och i takt med att allt fler diagnostiseras med celiaki växer behovet av bra glutenfritt bröd. I det sammanhanget fyller den här boken sin funktion som inspirationskälla. Glutenfritt är boken för alla familjer där en eller flera personer har celiaki. Det är också boken för alla som vill lära sig att baka både hälsosamt och gott!


MARTIN SVENSSON är författare till en lång rad hyllade och bästsäljande böcker för både vuxna och barn.

Vibery Press

The Vibery Group - © All rights reserved 2023